Achter de schermen bij Uitzendbureau Salland

Onze consulenten doen hun verhaal in de Raalte Koerier.

Ruben Dijk, consulent Productie & Logistiek

Vertrouwen gunnen
”Voor een Sallandse boomkweker zijn maart en april de absolute piekmaanden waar het écht moet gebeuren. In een tijdsbestek van 2 weken moeten alle rhododendron-stekjes verpakt en verzendklaar gemaakt worden. Deze opdrachtgever besteedt de hele organisatie hiervan aan ons uit. Een heel intensief traject van werven, plannen en regelen, maar het lukt altijd. Mooi om te mogen werken voor een klant die je niet alleen de opdracht, maar ook het vertrouwen gunt.”

Ivonne Jonkman, consulent Productie & Logistiek

Tijd en aandacht
”Met Samantha kwam ik in contact via Indeed. Ze had een baan, maar wilde iets anders en vond dat erg spannend. We hebben hier samen veel over gebeld en uiteindelijk toch maar eens afgesproken. Een lang verhaal kort; de opdrachtgever die ik op het oog had paste precies bij haar. Ze heeft uiteindelijk haar baan opgezegd en is via ons aan de slag gegaan. Ze is inmiddels op contract bij dit bedrijf. Trots op Samantha!”

Ton Schoorlemmer, consulent Transport

Twee keer een match
”Marco’s cv vond ik op een jobboard. In 2017 was hij gestart met omscholing tot chauffeur CE. Tot vorig jaar had hij (nog) geen passende werkgever gevonden. Ik heb hem uitgenodigd en voorgesteld bij een opdrachtgever waar hij aan de slag kon. Door Corona werden de werkzaamheden daar minder. In goed overleg met zijn werkgever heb ik Marco kunnen plaatsen bij een ander bedrijf. Hij zit nu op de trekker-oplegger. Iets wat hij eigenlijk al graag wilde.”

Mayke Dijsselhof, medewerker Midoffice

Elke baan zijn eigen charme
”Elke vacature heeft wel íets. En om dat goed te beschrijven in de vacaturetekst, ja dat is de kick. Samen met de consulent – en soms met de opdrachtgever – bespreek ik de functie-inhoud en daar smeed ik ene vacature van. Voor op de website, maar ook voor de jobboards die we inzetten. En natuurlijk voor onze eigen socialmediakanalen. Elke baan heeft zijn eigen charme en daarvoor wil ik de ideale kandidaat enthousiasmeren.”

René Nijland, Teamleider

Opleiden is vanzelfsprekend
”Ons werk gaat verder dan alleen het koppelen van een kandidaat aan een opdrachtgever. Voor een goede match moet je ook kandidaten (om)scholen. We deden dat al, maar door personeelsschaarste in bepaalde branches zijn we daar nu veel actiever in. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld 11 medewerkers gestart met een opleidings-cheque van € 2.500,- voor de opleiding Logistiek, Elektrotechniek, Bouwplan coördinatie, Transportplanning of Vrachtwagenchauffeur. We zien opleiden niet als een ‘extraatje’, maar als een vanzelfsprekendheid.”

Heert Fennema, consulent Transport

On the move in transport
”Chauffeurs zijn in het algemeen erg trouw aan hun werk en werkgever. Toch wordt er onder water best veel gezocht naar een andere werkomgeving via de ‘baan naar baan’ constructie. Als rasechte ‘transportman’ vind ik het een voorrecht om chauffeurs hierbij te begeleiden. Door naar ze te luisteren, door opties aan te bieden, met ze te sparren en ze uiteindelijk te begeleiden naar die andere baan, waar ze beter op hun plek zitten.”

Bas Bolink, consulent Bouw & Techniek

Missie geslaagd
”Danny reageerde op een Facebook vacature. Ik heb hem gebeld en uitgenodigd voor een intake. Zijn drijfveren waren ‘nieuwe dingen leren’ en de ‘klant tevredenstellen’. Op basis hiervan zag ik een match met een opdrachtgever waar hij mocht kennismaken. Helaas was er geen persoonlijke klik. Aansluitend heb ik Danny voorgesteld bij een andere opdrachtgever die direct enthousiast was over Danny’s motivatie. Hij bood hem aan om de volgende dag te beginnen op een langlopend project. Missie geslaagd.”

Inge van der Velde, Recruiter

Altijd plek voor harde werkers
”Net 3 dagen in dienst bij Uitzendbureau Salland, kwam ik het cv van Stefanie tegen. In ons telefoongesprek vertelde ze dat ze haar huidige baan bij een bezorgdienst in Kampen te rustig vond en eigenlijk ook te ver weg. Ik heb haar uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en daar bleek al snel dat ze veel in haar mars heeft. Stefanie heb ik al bij twee verschillende opdrachtgevers geplaatst. Ze heeft nu meer afwisseling, meer plezier en werkt lekker dicht bij huis.”