Ondernemend Salland zoekt talent

Sallandse bedrijven en Uitzendbureau Salland organiseren ontmoetings-event ‘Maak er werk van!’

Ondernemers in de regio zitten te springen om personeel. Om Sallands personeel. Bouw- en werktuigbouwkundigen, chauffeurs, logistiek- en productiemedewerkers, dienstverleners, enzovoort. Mensen die met hun hoofd en handen kunnen werken en over het Sallandse arbeidsethos beschikken. Niet zomaar medewerkers, maar ‘talenten’. Talent zegt veel over motivatie, inzicht, ervaring en kunde van mensen – en dus niet alles over opleiding of ‘papiertjes’.

Ondernemend Salland wil graag in contact komen met dit talent. Ben je op zoek naar een baan of een andere uitdaging, dan is dit event de uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met, misschien wel, je toekomstige werkgever.

Bouwbedrijf Hoogeslag
Peter Appel Transport
W. Koerhuis metselwerken
Mensink Bouwbedrijf
Dunlop Protective Footwear
Roelofsen Carrosseriebouw
Loohuis Installatietechnieken
Veldkamp Techniek
Air Install klimaatbeheersing
Salland Tech Academy
Boerhof Projectinrichters

Ook als je niet op zoek bent

Het ontmoetingsevent is niet alleen bedoeld voor werkzoekenden. Initiatiefnemer André Duteweeert licht toe: “Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het goed om je te blijven oriënteren, ook als je al een baan hebt. Dit is het moment om te kijken wat je wilt – en waar. Goed personeel, en zeker technisch geschoold personeel, kan momenteel overal terecht. Het event ‘Maak er werk van!’ is ook bedoeld voor vakkrachten met een baan die overwegen om een carrièrestap, of misschien wel een carrièreswitch te maken. Gesprekken met potentiële werkgevers geven je informatie over je marktwaarde. En je krijgt een goed beeld waar de kansen liggen. Natuurlijk, dit is ook op het internet te vinden. Maar hier hoor je het uit de eerste hand.”

Gratis advies en inspiratie

Wie op dit event ook niet ontbreken zijn de specialisten die je tips en tricks aanreiken om je goed te profileren. Er is een imagocoach die je adviseert over ‘presentatie’. Een fotograaf die je helpt met een goede profielfoto voor LinkedIn en verder krijg je adviezen over online solliciteren. Uitzendbureau Salland Is aanwezig met loopbaancoaches en natuurlijk met vacatures. Een compleet pakket dus.

Welke branches

Op dit moment hebben zich 9 bedrijven aangemeld. Duteweert: “De ondernemers die meedoen komen grotendeels uit transport en logistiek, de bouw- en productiewereld en de dienstverlening. Maar uiteraard zijn ook andere branches welkom. Ondernemingen die zich nog willen aanmelden kunnen contact met ons opnemen.”

In het verlengde van Salland’s Got Talent

Het evenement “Maak er werk van!” wordt georganiseerd in het Hoftheater op zaterdag 31 maart van 10.00 tot 15.00 uur. Dat is de dag waarop ook de halve finales van Salland’s Got Talent plaatsvinden. Een mooie combi. Duteweert: “Bezoekers van het werkevent kunnen s’ middags de repetities van het ‘podiumtalent’ meemaken. En ervaren hoe dicht werk en kunst bij elkaar liggen en hoe belangrijk ‘talent’ is voor je persoonlijke ontwikkeling.”