Spring maar achterop bij de Salland Groep

Het is iedere keer genieten als we met Uitzendbureau Salland op pad mogen. Het leven ziet er nadien namelijk een stuk vrolijker uit. We krijgen prachtige levensverhalen te horen van mensen die moeilijke tijden hebben meegemaakt, maar met dank aan het in Raalte gevestigde uitzendbureau weer een baan hebben gekregen waarin ze hun hele ziel en zaligheid kunnen stoppen. Het laatste voorbeeld is Marcel Voortman die bij Nijland Cycling in Heeten van z’n hobby z’n beroep heeft kunnen maken.

Voortman was werkzaam bij Aequor, één van de twaalf kenniscentra in Nederland en in dit geval gericht op de agrarische sector. Als manusje van alles verrichte hij daar ondersteunende werkzaamheden voor ICT, administratie en op facilitair gebied. Een droombaan, maar toen gooide ‘Den Haag’ roet in het eten. Minister Bussemaker vond dat alles moest worden gecentreerd in Zoetermeer en de binnendienst –dus ook Marcel- kon niet mee.

Hoewel hij het zag aankomen, betekende dit natuurlijk wel even een slag in het gezicht. Maar zoals wel vaker komt er uit slecht nieuws ook wel iets goeds voort. In zijn geval kon hij ruim baan geven aan zijn grote passie voor het ambacht van fietsmonteur. En kreeg hij de gelegenheid een goede opleiding tot fietstechnicus te volgen. “Ik heb het altijd heerlijk gevonden om aan fietsen te sleutelen.”

“Hier wil ik werken”

De volgende stap is natuurlijk een nieuwe droombaan. Voortman zag een vacature voor een fietsenwinkel in Raalte en daarvoor moest hij zich inschrijven bij Uitzendbureau Salland. Die sollicitatie liep op niets uit, maar de Deventernaar werd wel gebeld met de vraag of UZB Salland zijn cv mocht doorsturen naar Nijland Cycling. “Dat vond ik helemaal prima. Voor de opleiding tot fietstechnicus mocht ik stage lopen in Nijverdal. En voor dat bedrijf moest ik een keer naar Nijland om een fiets op te halen. Toen dacht ik al bij mezelf: hier wil ik werken.”

Hij kreeg de kans om in twee dagen te laten zien wat hij kon en die kans greep hij met beide handen aan. “Dat doen we wel vaker op deze manier, want niemand is gebaat bij een mismatch. In twee dagen kunnen we wel zien wat iemand, met name qua sleutelwerk, in zijn mars heeft”, geeft eigenaar en naamgever Willy Nijland aan.

Voortman liet vervolgens zien gretig te zijn, zijn vak te verstaan en -zeker ook belangrijk voor Nijland Cycling- een portie levenservaring mee te nemen. Inmiddels beschikt hij over een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband en mag hij dagelijks werken aan de fietsen van het merk WorkCycles. Unieke en kwalitatief goede bak- en stadsfietsen. “Fietsen die je met z’n tweeën van A tot Z opbouwt. Marcel en zijn directe medewerker kunnen dat hoge niveau van afmonteren prima aan”, aldus Nijland.

Wederom een geslaagde match voor Uitzendbureau Salland dus! Hoewel het contact door zijn jaarcontract minder is geworden, is Voortman lovend over de begeleiding. “Om eerlijk te zijn, heb ik wel een paar keer gedoe gehad met andere uitzendbureaus . Bij Salland merk je direct dat er geen afstand is. Je kunt gemakkelijk bij ze terecht en er wordt goed gecommuniceerd.” Voor Nijland Cycling is het zeker ook niet de laatste keer dat ze zaken hebben gedaan met UZB Salland. “Er blijft absoluut behoefte aan vakmensen met gouden handjes en dan is Salland een bijzonder waardevolle en strategische partner.”

Dit artikel verscheen ook in de Raalte Koerier van april.