Werken bij Koerhuis Metselwerken

Mooie metselklussen

Koerhuis Metselwerken is een partij waar regionale aannemers graag mee samenwerken. Waarom? Omdat Wilbert zijn woord houdt en ‘strâk-wârk’ levert. Waar je hem blij mee maakt? Met mooie metselklussen, het liefst nieuwbouw.

Eenmansbedrijf met 18 medewerkers

Wilbert is zelfstandig. Een eenmansbedrijf maar wel met maar liefst 18 metselaars aan het werk; ZZP’ers, 3 vaste medewerkers en voor de rest uitzendkrachten. Voor hem een ideale constructie, omdat hij zo flexibeler is en minder risico loopt. Over het nadeel is hij ook heel eerlijk; “Je wilt natuurlijk de allerbeste metselaars, maar die hebben allemaal een vaste baan bij een aannemer. Gelukkig zijn er in de regio nog genoeg vaklui die graag met mij willen werken.”

Over de IJssel wordt het al minder

De Sallandse uitzendkrachten hebben Wilberts voorkeur. Eigenlijk wil hij niets anders. “Het is de mentaliteit van de jongens hier. Ze pakken aan en lopen niet te zeuren … over de IJssel is dat al een stuk minder. Op dit moment heb ik mensen uit Raalte, Mariënheem, Wijhe, Nieuw Heeten, Haarle en Luttenberg. Een aantal zijn de ‘50’ al gepasseerd, sommigen de ‘60’. Omdat wij fysiek zwaar werk hebben, is het voor deze mannen lastig om nog aan een vaste baan te komen. Maar ik ben er blij mee. Ze zijn dan misschien iets duurder maar ze werken snel, ze zijn vakkundig en nemen hun verantwoordelijkheid. Uiteindelijk verdien je dat gewoon terug.”

Urenfabriek

We zijn een urenfabriek. Ik neem opdrachten aan op metseluren en moet ze binnen die afgesproken tijd uitvoeren. Duurt het langer dan kost het mij geld. Ik moet van mijn jongens op aankunnen. Ik formeer ploegjes van 3 metselaars, bijvoorbeeld een eigen medewerker of een ZZP’er, met 2 uitzendkrachten.

Stuk voor stuk zijn het gemotiveerde krachten die weten dat je niet werkt om aan het eind van de dag 8 uur te kunnen schrijven, maar omdat er iets gebouwd moet worden. Ik hoef dus niet als een uitvoerder overal aanwezig te zijn en kan dus zelf ook op de steiger staan.”

De keus voor Uitzendbureau Salland

“De keus voor Salland is eigenlijk gemaakt door de uitzendkrachten. Als de jongens voor mij werken mogen zij aangeven via welk uitzendbureau ze uitgezonden willen worden. Ik wil dat de jongens zich daar prettig bij voelen, en bij Salland voelen zij zich goed. Veel van mijn metselaars heb ik zelf aangebracht, want ja, ik kan ze als eenmanszaak niet allemaal zelf gaan aannemen. Bij ‘Salland’ zijn bijkomende zaken als pensioen en arbeidsvoorwaarden gewoon goed geregeld. En dat moet ook want anders heb je al een motivatieprobleem voor er nog 1 steen is gelegd. Met Salland loopt dat gewoon goed.”