Werken bij Maan Engineering

De lijmvraag

“Wat Maan bindt met Uitzendbureau Salland? De flexibiliteit. We hebben soms ad hoc aanvragen waar ze snel op inspelen. Verder komt het ook wel voor dat we last-minute een opdracht moeten afzeggen, en dan wordt er ook niet moeilijk gedaan. Dat is een mentaliteit die we waarderen zodat wij ook flexibel kunnen zijn naar onze opdrachtgevers.”

Lijm is wat ons bindt

Wie niet weet dat lijm’ een hightech product is moet eens googlen op de Maan Group in Raalte.

Want lijm uit een tubetje is nu niet datgene waar de specialisten van Maan voor warmlopen. Daarvoor moet je toch echt met grotere uitdagingen komen; zoals lijmverbindingen voor steriele ruimtes, biologisch afbreekbare lijmproducten voor de tuinbouw of elektrische lijm.

Deze verscheidenheid aan toepassingen, verklaart ook de diversiteit aan specialisten binnen de Maan Group: researchers, wetenschappers, biologen, engineers en IT’ers; allemaal met elkaar verbonden door lijm.

Precisie maatwerk

Gertjan Schuttert is Project Manager bij de divisie ‘Maan Engineering’. Een divisie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van ‘lijmstraten’. In zijn bevlogenheid begint Gertjan meteen te vertellen over rollercoaters en vatensmelters … maar dat licht hij gelukkig nog even toe. “Wij ontwikkelen en bouwen machines die lijm verwerken. Vatensmelters maken de lijm vloeibaar, zodat de rollercoaters ze kunnen aanbrengen op substraten. Volledig geautomatiseerd. Omdat lijm vaak een specifieke toepassing heeft en met uiterste nauwkeurigheid op verschillende materialen moet worden aangebracht, is elke machine die we bouwen een stukje precisie maatwerk.”

Bouwen en produceren tegelijk

Tijdens het bouwen van de klants machine, rolt zijn product al letterlijk van de band. “Natuurlijk niet van de machine die we aan het bouwen zijn, maar van een soortgelijke machine die we in Raalte hebben staan.”

Dat is een service die we bieden legt Gertjan uit; “Wij hebben hier speciale machines die we prepareren om het product van onze klant alvast te produceren. Zo verdient hij direct aan zijn investering. Ondertussen bouwen wij de definitieve lijmstraat.”

Goed voorbeeld doet volgen

En voor díe speciale productielijn in Raalte doet Maan een beroep op personeel van Uitzendbureau Salland. “Die tijdelijke behoefte aan productiemedewerkers vangen we op met uitzendkrachten. Soms is dat een paar weken, soms langer. We maken vaak combi’s van oudere met jongere medewerkers. Dat werkt goed omdat jongeren nog bezig zijn om een werkmentaliteit te ontwikkelen. Daarbij hebben ze baat bij een goed voorbeeld. De wat oudere medewerkers hebben vaak die Sallandse mentaliteit; ze pakken alles aan en gaan door als het even moet.”