Uitzendbureau Salland begeleidt Gert-Jan van der Vegt naar nieuwe loopbaan

Veilige oversteek van de ene naar de andere Sallandse werkgever

Als je al je hele werkzame leven met plezier in hetzelfde ambacht actief bent, hoop je door te kunnen gaan tot het moment van pensionering. Wat te doen als het noodlot toeslaat en je door fysiek ongemak wordt gedwongen om je eerste passie los te laten? Dan ga je op zoek naar wat anders. Dat klinkt gemakkelijk, maar de praktijk is natuurlijk weerbarstig. Toch wordt het inderdaad eenvoudig als je Uitzendbureau Salland –onderdeel van de Salland Groep- inschakelt voor de professionele begeleiding en alle betrokken partijen meewerken. Vraag het maar aan Gerrit-Jan van der Vegt uit Lemelerveld!

Als ytongsteller/wandensteller bij Boeve Afbouw in zijn woonplaats kreeg hij zo’n vier jaar geleden te maken met chronische polsklachten. Wat volgde was een periode ziektewet waarna hij wel weer volledig aan de slag kon. Het perspectief voor zowel werknemer als werkgever bleef echter niet bepaald rooskleurig. Ook vanuit de Arbodienst werd aangegeven dat hij nog zo’n twintig jaar moet werken en dat het in zijn toenmalige baan niet ging lukken. “Wij hebben hem toen geadviseerd om eens verder te kijken”, geeft Johan Kuiers van Boeve Afbouw aan.

Van der Vegt kreeg een loopbaanbegeleidingstraject aangeboden van Boeve. Het advies was te switchen naar een ambt als vrachtwagenchauffeur en zijn werkgever toonde zich bereid de chauffeursopleiding te betalen. Hoewel best nog wel onzeker over zijn nieuwe toekomst trok hij de stoute schoenen aan en nam zelf contact op met Netko in Raalte, specialist in koel- en vriestransporten. Netko heeft vervolgens weer geschakeld met Uitzendbureau Salland waarmee het bedrijf meer trajecten heeft lopen. “Voor goede, gemotiveerde chauffeurs is altijd plek, maar hier was meer begeleiding nodig”, stelt logistiek manager Heert Fennema.

Goed werkgeverschap

Die extra begeleiding zat ‘m vooral in het uitstippelen van een traject waarbij Van der Vegt zijn eerste passie kon loslaten en zich optimaal kon voorbereiden op een nieuwe arbeidstoekomst. “Dat betekent vooral ook het creëren van een vangnet. Mocht het onverhoopt niet lukken, dan moet hij kunnen terugkeren bij zijn oude werkgever”, vertelt André Duteweert van Uitzendbureau Salland.

Samen met collega Irene Eektimmerman trof hij in Netko en Boeve Afbouw twee prima gesprekspartners. Boeve toonde zich bereid om Gerrit-Jan drie maanden de kans te geven om te kijken of de nieuwe functie inderdaad iets voor hem was. En na die periode was Netko wel in staat om te beoordelen wat voor vlees het in de kuip had. Inmiddels is Van der Vegt via Uitzendbureau Salland vijf maanden in dienst bij de Raalter koel- en vriestransportreus en heeft hij (medio 2017) perspectief op een loondienstverband. “Als je zo’n veilige oversteek van de ene naar de andere Sallandse werkgever wordt geboden, durf je ook echt te springen. Wat ons betreft, is dit een voorbeeld van goed werkgeverschap en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

Duteweert is dan ook van mening dat bedrijven tegenwoordig niet meer kunnen weglopen voor goed werkgeverschap. Al kent hij nog genoeg voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van ondernemers die zich hier nog niet voldoende bewust van zijn. Voor deze ondernemers is het goed om te weten dat Uitzendbureau Salland je bijna alles uit handen kan nemen. Luister maar naar Johan Kuiers van Boeve Afbouw: “Uitzendbureau Salland heeft ons prima begeleid en ons veel werk uit handen genomen. Het ging vrijwel vanzelf.” Heert Fennema van Netko knikt instemmend. “Er is sprake van een goede match. Niet voor niets werken we al langer tot de volle tevredenheid samen met Uitzendbureau Salland.