Vrachtwagenchauffeur word je via Uitzendbureau Salland

Vrachtwagenchauffeur word je via Uitzendbureau Salland
‘Met onze gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur plaatsen kandidaten zichzelf op een goede plek in de transport’

Ben jij op zoek naar een baan in de transportsector in de omgeving van Raalte (Overijssel)? Lijkt het jou fantastisch om met de vrachtwagen Nederland te verkennen? Maar heb je nog geen CE rijbewijs? Ben jij op zoek naar een gratis opleiding met baangarantie? Dan mag je deze gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur niet missen.

Waarom kiezen voor de gratis opleiding van Uitzendbureau Salland?

Wat Uitzendbureau Salland drijft? De goede kandidaat op de goede plek brengen, ook in de wereld van transport en logistiek. Onder het motto: “op weg naar werk”, heeft Uitzendbureau Salland een uniek en vernieuwend concept. Namelijk een gratis en goede opleiding tot vrachtwagenchauffeur. De theorielessen betaalt de kandidaat zelf, de praktijklessen zijn voor rekening van Uitzendbureau Salland. “Vorig jaar september zijn wij als test begonnen met deze gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur in de regio Overijssel en de eerste kandidaten rijden nu al via ons voor het transportbedrijf dat het beste bij hen past”, zegt Ton Schoorlemmer van Uitzendbureau Salland.

Ook de gratis opleiding voor CE-chauffeur volgen?

Vanaf september start iedere week de gratis opleiding tot CE-chauffeur. Uiteraard met baangarantie in de regio Overijssel.

Vraag nu informatie aan

Wie gingen je voor?

Eén van de kandidaten die koos voor de gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur is Jonathan. Op school was hij continue zoekende naar wat hij eigenlijk wilde worden. “Ik ben uiteindelijk met mijn mbo-opleiding gestopt. Ik wil doen wat ik leuk vind en dat is toch het rijden op een vrachtwagen.” Het halen van een vrachtwagenrijbewijs is echter best prijzig en dus ging Jonathan naar Uitzendbureau Salland met het idee als koerier aan de slag te gaan. Maar eenmaal in gesprek bleek de opleiding tot vrachtwagenchauffeur zijn uniek kans. “Het uitzendbureau plaatste mij via Bolk Transport als orderpicker bij Heineken/Sligro in Deventer. Af en toe mocht ik als bijrijder met een chauffeur mee en sinds maart van dit jaar rijd ik op een vrachtwagen voor Bolk Transport.”

Geslaagd opleidingstraject

Het mag duidelijk zijn dat Jonathan na het halen van theorie zijn C-rijbewijs heeft gehaald, enkele weken geleden kwam daar het E-rijbewijs bij. Hij mag daarom nu ook op een trekker-oplegger rijden. Over het werken via Uitzendbureau Salland is Jonathan heel tevreden. “Ze bellen regelmatig om te vragen hoe het gaat en helpen je naar een oplossing als er iets is.” Ook bij Bolk Transport zit Jonathan helemaal op zijn plek. “Ik ga elke dag met plezier naar het werk en heb een goed gevoel over de ruimte die er is om in de toekomst een stap naar ander soort transport te maken.”

Nieuwe weg voor Sander

Een tweede kandidaat die helemaal op zijn plek zit is Sander. Hij vond net als Jonathan zijn passie door via de opleiding van Uitzendbureau Salland zijn eerste stappen in de transportwereld te zetten. Sander was jarenlang werkzaam in de zorg, maar kwam op een punt waar hij niet langer de in zijn ogen noodzakelijke energie kon brengen. “Van jongs af aan heb ik op de vrachtwagen gewild en met mijn ervaring als touringcarchauffeur bleek dit hét moment om de overstap te maken.” Via Google kwam Sander bij Uitzendbureau Salland, waar hij direct positief werd ontvangen. “Zij vonden het mooi dat ik voor de grote omslag ging en vermoedden al bij de intake een goede match met Peter Appel Transport.” In het verlengde van de opleiding, wat in combinatie met zijn baan en gezin hard werken was, volgende een sollicitatiegesprek bij Peter Appel en dat bleek inderdaad een schot in de roos.

Sander prijst vooral het meedenken in der werk/privébalans – maandag blijft zijn dag voor kinderen – en de inwerkperiode bij Peter Appel. “Er rijdt minimaal drie weken een coach met je mee om de fijne kneepjes van het laden en lossen, zekeren van de landing en rijden op een bedrijventerrein in de praktijk te leren en dat voelt goed.”

Altijd een werkgever en baan die bij jou past

Zeker is dat Jonathan en Sander hun plek direct gevonden hebben. Kandidaten die na de opleiding verder willen kijken, vinden bij Uitzendbureau Salland een proeftuin met heel veel verschillende transportbedrijven. Je kan voor de opleiding overigens iedere week instromen.

Iedere week kan je instromen in deze gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur!

Vraag nu informatie aan

Dit artikel verscheen eerder in de Raalte Koerier