Transportbloed in de aderen? Word chauffeur met Uitzendbureau Salland!

Ze zijn er in vele soorten en maten. Je hebt mannen die in hun werkzame leven hebben gekozen voor zekerheid, maar altijd zijn blijven dromen van het moment dat ze het vrachtwagenstuur mogen vasthouden. En je hebt jonge kerels die nooit iets anders hebben gewild en alles opzij zetten om deze droom na te jagen. In welke categorie je je ook herkent, Uitzendbureau Salland is op zoek naar iedereen – ook vrouwen! – die maar iets van transportbloed door de aderen heeft lopen!

“Als je ook maar een greintje twijfel hebt, moet je gewoon binnenlopen bij Uitzendbureau Salland. Dat is het absoluut waard.” Mart van den Belt (21) uit Raalte heeft niet veel woorden nodig voor de gouden tip aan iedereen die een beroep als vrachtwagenchauffeur nastreeft. Wat een tip de GOUDEN tip maakt, is dat je bij Uitzendbureau Salland de kans krijgt om tegen een geringe eigen bijdrage een opleiding te volgen en dat je de tijd krijgt om het vak in de praktijk te leren. “Als je er echt voor wilt gaan, dan staan ze hier 100% achter je”, heeft Mart gemerkt. Mart is op dit moment in opleiding en rijdt dagelijks op de bus van JJ  Verskoeriers. “Ik doe op deze manier enorm veel rijervaring op waar ik straks profijt van heb”.

Collega Twan beaamt dit want hij is op dezelfde manier ingestroomd. “Mijn hart lag altijd al bij de vrachtwagen. Als klein jochie stond ik al te kijken bij de Truckrun waarbij chauffeurs een dag rondrijden met mensen met een verstandelijke beperking. En nu mag ik zelf meedoen. Ik had mijn droom al bijna opgegeven omdat ik de opleiding zelf niet kan betalen. En nu vind je een partij die in je wil investeren. Ik blijf Uitzendbureau Salland eeuwig dankbaar”, aldus de enthousiaste Heetenaar die inmiddels bijna een jaar zijn vrachtwagenrijbewijs heeft en over een jaarcontract bij REKO in Raalte beschikt.

Baangarantie

Kies je voor Uitzendbureau Salland en een opleiding als vrachtwagenchauffeur, dan is een baan zo goed als gegarandeerd. De transportsector heeft op dit moment namelijk grote behoefte aan nieuwe aanwas om een goede mix te krijgen van jonge honden en oude rotten.

Met alle respect voor Bert ter Steege (57) behoort hij tot de laatste categorie, want hij is al bijna 40 jaar actief in de transport. Begonnen op een busje stapte hij over naar de vrachtwagen. Eerst solo, daarna met aanhanger en oplegger en nu is hij ook in het bezit van het LZV-certificaat om lange, zware voertuigen te mogen besturen.

Van B naar C en E!

De kracht van Uitzendbureau Salland zit ‘m in de combinatie van theorie en praktijk. Als je hier een opleidingstraject volgt, ga je aan de slag als koerier met een B-rijbewijs en start je tegelijkertijd met een opleiding voor het C- en E-rijbewijs. Mede daarom is Salland ook op zoek naar opdrachtgevers waar onze chauffeurs uit het opleidingstraject ervaring kunnen opdoen.

Het zijn dus niet alleen nieuwelingen, maar ook ervaren krachten die zich melden bij Uitzendbureau Salland. “Ik reed de laatste jaren voor Bolletje, maar kon daar niet meer dan 30 uren krijgen. Dat was te weinig omdat ik de kostwinner ben. Toen ik bij Salland een vacature zag voor chauffeurs die de kans krijgen om het LZV-certificaat te halen, heb ik direct gereageerd. Het was voor mij het beste van twee werelden. De kans LZV-chauffeur te worden en uitzicht op meer uren”, vertelt de Almeloër.

Uitzendbureau Salland had al gauw in de gaten dat ze met Bert een pareltje in handen hadden. “Gezien mijn achtergrond vroegen ze of de distributie niet iets voor mij was. Nou, dat wilde ik zeker proberen en ik kreeg de kans om bij Peter Appel aan de slag te gaan. Daar zaten ze te springen om geclassificeerd personeel. Eerst een half jaar via Salland en nu heb ik een contract voor een half jaar. En ze hebben al aangegeven dat ik het goed doe en per eind oktober een contract voor onbepaalde tijd krijg. Dat is toch weelde als je 57 bent? Salland heeft de zaakjes goed op orde en de communicatie verloopt perfect. Ik zal ze overal aanbevelen.”

Dit artikel verscheen ook in de Raalte Koerier.