Nijland Cycling

Publicatiedatum 11 augustus 2021
Wijzigingsdatum 10 juni 2022

Werken bij Nijland Cycling

Bestelling: één driewielfietsje

Als je de entree van Nijland Cycling binnenkomt verwacht je een middelgroot bedrijf. Totdat je begeleid wordt naar het kantoor van Willy Nijland.

Je passeert hal, na hal, na hal, na hal. Een route die de groei reflecteert die de onderneming heeft doorgemaakt in de afgelopen decennia. Van pa’s fietsenwinkel tot misschien wel het meest bijzondere bedrijf in de nichemarkt van ‘speciaalfietsen’. En dan te bedenken dat het ooit begonnen is met de bestelling van één driewielfietsje.

Kinderfietsje met elektrische aandrijving

Bakfietsen, tandems, driewielers, stadsfietsen, fietsen met cardanaandrijving, zorgfietsen… zomaar een greep uit het assortiment dat in Heeten geproduceerd wordt. Allemaal maatwerk, in kleine aantallen. “40 stuks van 1 model is voor ons al veel”, zegt Willy Nijland. “Die productie doen we nog zelf, maar bij grotere aantallen besteden we de productie van frames uit in China. Onze kracht ligt in het bedenken en ontwikkelen van fietsen voor een speciaal doel. Bijvoorbeeld een kinderfietsje met elektrische aandrijving voor kinderen met een hart- of spierafwijking. Het ontwikkelen vinden we het leukst en daar zijn we ook goed in. Daar worden we dan ook veel voor gevraagd.”

Indrukwekkend

De focus van het bedrijf is nog steeds ongewijzigd. De productiefaciliteiten daarentegen niet. “Wij hebben nu het hele proces in huis en zijn dus volledig zelfvoorzienend. Er is een ontwikkelafdeling waar 3 mensen fulltime niets anders doen dan modellen ontwikkelen. We bouwen de prototypes en doen ook de tooling, zoals het maken van de matrijzen voor de lasrobot. In de lakstraat worden de frames gespoten waarna de fietsen worden geassembleerd. Het is natuurlijk een flinke investering geweest om zover te komen maar nu we alles in huis hebben zijn we veel slagvaardiger”

Flexibele schil

Nijland Cycling heeft 35 medewerkers op de loonlijst. Daarnaast heeft ze een flexibele ‘schil’ met flexkrachten. “Dat kunnen studenten zijn die zaterdags werken, vakantiewerkers en uitzendkrachten. Daarnaast vind ik het mijn verantwoordelijkheid om mensen met een ‘rugzakje’ aan te nemen. Deze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geven we via een speciaal traject de kans om bij ons aan de slag te gaan.”

Boerennuchterheid

De uitzendkrachten komen van Salland. “Dat zijn vooral mensen voor de assemblage; jongens die secuur en zelfstandig kunnen werken, want elke fiets is natuurlijk anders. Ik heb in het verleden met meerdere uitzendbureaus gewerkt, maar Salland voelt ons het beste aan. Zij hebben zich verdiept in ons bedrijf en weten wat we zoeken; namelijk jongens met de Sallandse mentaliteit, die boerennuchterheid. Ik twijfel nooit aan de mensen die Uitzendbureau Salland aanbiedt.”

Bezoek ons

Uitzendbureau Salland Het Huis van Werk

Domineeskamp 2, 8102 CC Raalte

WhatsApp  |  E-mail |  0572-35 40 50

Routebeschrijving


Het Huis van Werk Salland (hoofdkantoor)

Kaagstraat 10d, 8102 GZ Raalte

E-mail |  0572-35 40 50

Rij