Van den Berg Beton Elementen

Publicatiedatum 10 juni 2022
Wijzigingsdatum 10 juni 2022

Werken bij Van den Berg Beton Elementen

Uitzendbureau Salland snapt de regio

“Waarom wij werken met Uitzendbureau Salland? Daar kan ik heel kort over zijn; omdat ze mensen in de regio werven en omdat ze weten waar ze het over hebben. Het is echt wel een verschil of je iemand aan de lijn hebt van een groot landelijk uitzendbureau, of een consulent die zelf uit de bouw komt. Zij snappen precies waar een medewerker aan moet voldoen. Als opdrachtgever wil je niet steeds uitleggen wat je zoekt, maar hoop je dat het uitzendbureau dat ook begrijpt. Bij ‘Salland’ is dat zeker het geval.”

Het grote misverstand

De betonindustrie heeft niet echt een goed imago, en da’s jammer. Het wordt vaak geassocieerd met stoffig, lawaaiig en zwaar werk. “Vroeger was dat misschien zo, maar in de betonindustrie heeft de techniek ook niet stil gestaan”, vertelt Gerben Bisschop. “De werkomstandigheden zijn zoveel beter nu. Als je hier de hal binnenloopt staat de radio gewoon aan, er is geen herrie van trilnaalden en de temperatuur is goed. Werken is hier best relaxed.”

Geen school voor betonbouw, je moet het hier leren

“Nee, er is geen school voor betonbouw. Je zult het hier moeten leren. Daarom zoeken we naar gemotiveerde jongens, want een gezonde werkmentaliteit is belangrijker dan ervaring. Natuurlijk, het is prettig als ze kunnen timmeren of lassen, maar wij leiden de mensen zelf op voor het werk dat ze gaan doen. Soms duurt dat jaren. Die tijd investeren we graag, als we zien dat er inzet en progressie is.”

Maatwerk op de millimeter

Van den Berg Beton fabriceert standaardproducten zoals kelderelementen, maar het merendeel is toch maatwerk. “Denk aan een spiraaltrap. Er komt heel wat bij kijken om zoiets te maken. Technische kennis, perspectivisch inzicht, precisie; het is werken op de millimeter nauwkeurig. Als je die mallen en de wapening ziet, dan begrijp je pas hoe complex het is.

Wij doen trouwens alles zelf, met onze eigen mensen.”

Een beetje verjonging

“We zijn altijd op zoek naar mensen. De gemiddelde leeftijd van het personeel ligt zo rond de 50, het zou fijn zijn om dat aan te vullen met jongere werknemers. Wij hebben zeker wel iets te bieden; een prettige werkomgeving, veel vrijheid, de mogelijkheid om je te specialiseren en een degelijke onderneming die al 85 jaar bestaat. Sallandse jongens zijn van harte welkom. Als ze willen aanpakken, dan is er zeker een plek voor ze bij Van Den Berg Beton. Uitzendbureau Salland helpt ons met het vinden van dit goede, jonge personeel.”

Bezoek ons

Uitzendbureau Salland

Transport & Logistiek / Vakopleiding Salland

Boeierstraat 9, 8102 HS Raalte

0572-72 66 39

Routebeschrijving


Uitzendbureau Salland

Het Huis van Werk

Domineeskamp 2, 8102 CC Raalte

0572-72 66 33

Routebeschrijving


 

Mail ons

info@uitzendbureausalland.nl

Rij